Edifici Diamant - Orteu Riba Arquitectes - Habitatges alt standing Andorra
43
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-43,bridge-core-2.3.7,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-22.3,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-17026
Títol

Edifici Diamant

Date
Category
Equipaments, Obra Nova, Residencial
About This Project

Al començar el concurs no teníem un programa definit, sinó que partíem d’una demanda molt més abstracta que s’havia de reflectir en la imatge general de l’edifici sense entrar massa en detalls de la seva distribució interior. Això va fer que per una banda estudiéssim el terreny, la seva situació en plena Avinguda Meritxell, la seva visibilitat, la possible volumetria màxima, els vials,… I per altra banda, comencéssim a reflexionar en conceptes com la joieria i el luxe en general. Sobre quines sensacions volíem transmetre en el públic que s’aventurés a entrar a la part destinada al comerç. Pensàvem que la representativitat era un objectiu prioritari: era evidentment un immoble d’ús públic i pensàvem en com es llegiria i es viuria l’edifici tant pels seus usuaris com per la resta de ciutadans i turistes.

Des d’un principi vàrem saber que el món mineral seria l’eix a l’entorn del qual giraria tot, donat que la família volia que aquest edifici fos el buc insígnia de l’empresa de joieria. Ho he explicat en alguna altra ocasió: el fet de tenir el costum de passejar prop de casa meva, em va donar, durant el procés creatiu, la possibilitat de fixar-me i observar més atentament les pedres i altres elements de la natura que m’anava trobant. A mi, aquelles passejades, també em van aportar en certs moments visions diferents sobre un mateix element de recerca. Parava atenció en les facetes de les pedres i com la natura té un procés concret per la formació d’un element tant primigeni com un mineral i els resultats tan espectaculars que en ocasions ofereix aquesta evolució. La natura i la tradició constructiva sempre són bons referents dels què aprendre.