+ x - Edifici de serveis - Orteu Riba Arquitectes - Concurs arquitectura
17245
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-17245,bridge-core-2.3.7,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-22.3,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-17026

+ x – Edifici de serveis

Category
Concursos, Equipaments
About This Project

Participació al concurs per a la creació d’un edifici de Serveis adjacent a la central de Bombers de Santa Coloma

(+ x -) Més per menys, aquest és el lema de la nostra proposta i l’objectiu que perseguim en la definició del projecte.

Es tracta de dissenyar l’edifici per tal d’obtenir la màxima eficiència amb els mínims recursos, tant constructius com econòmics.

L’edifici busca la seva expressió en la màxima simplicitat de les formes, reflex directe del sistema constructiu i evitant costos afegits.

Dos volums sobreposats de formigó vist configuren la imatge principal del projecte.

Disposen de les obertures necessàries per a realitzar els accessos en cas de planta baixa i la il·luminació en les sales d’administració.

El projecte tindrà una presència prou clara en un entorn caracteritzat per una estructura dispersa d’immobles de serveis (particularment l’edifici de bombers), industrials i magatzems.

Hem estructurat el programa per tal de fer-lo intuïtiu i de fàcil utilització. Proposem un funcionament senzill, flexible i adaptable en el temps (s’ha de preveure les diverses fases de construcció i el moment en que s’executin els vials previstos en la zona).

Hem agrupat els espais d’usos similars, es relacionen entre ells i s’eviten espais de circulació innecessaris.

Funciona tant si només es realitza la 1a fase com si es construeix en la seva totalitat. Fins i tot hem recollit un suggeriment del cos de bombers que proposava una possible connexió aèria entre els dos edificis. L’alçada de l’edifici es limita a les seves necessitats i sempre és inferior al veí parc de bombers, evitarà tota afectació al sobre vol d’helicòpters i alhora no tindrà cap impacte sobre l’entorn de l’església de Santa Coloma.

En definitiva hem intentat fer un edifici de serveis funcional i auster dotant-lo d’una composició molt clara i senzilla que el doti de personalitat pròpia i es relacioni be amb el seu entorn.