Inauguració les Escoles Velles - Orteu Riba Arquitectes
16745
post-template-default,single,single-post,postid-16745,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-16.8,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Inauguració les Escoles Velles

Inauguració les Escoles Velles

Esquemes, traços, paper sulfuritzat, concepte, materialitat… ja han passat 3 anys des que al nostre despatx d’arquitectura vam començar aquest anàlisis del projecte de les “Escoles Velles” (Ordino).

Després de molta feina i sacrifici aquest dissabte dia 29 es realitzarà la inauguració d’aquest equipament.

Us deixem a continuació amb una breu descripció d’intencions per aquest projecte ubicat a Ordino:

“L’edifici conegut com les Escoles Velles d’Ordino va ser construït entre els anys 1962 i 1964 per l’arquitecte Josep Canela. Es pot descriure com una construcció de planta lleugerament corbada que ha anat patint intervencions al llarg dels anys en funció dels diferents usos que s’hi ha anat allotjant al seu interior.

Donada la necessitat de concentrar un seguit de serveis socials, culturals i educatius que es trobaven dispersos, l’edifici va passar a ser un nou punt de confluència d’activitats per la parròquia. D’aquesta manera es podien satisfer unes necessitats programàtiques permetent alhora la rehabilitació integral d’un edifici patrimonial que es trobava en desús. L’edifici consta de tres sectors diferenciats: la ludoescola, que ocupa les dues primeres plantes, l’escola d’art, situada a la segona planta i per últim la biblioteca, ubicada a l’espai sota coberta.

Amb l’objectiu de revaloritzar i reorganitzar els espais interiors a les diferents plantes, es va optar per la incorporació d’un moble que establís un diàleg directe amb la geometria preexistent dels murs de façana lleugerament corbats. Alhora aquesta peça permet l’articulació i relació entre els espais polivalents, orientats a sud i amb grans obertures, i els espais de servei, orientats a la façana nord. La flexibilitat i permeabilitat d’aquests espais resultants van permetre l’adaptació de qualsevol de les necessitats programàtiques a l’edifici. Més enllà de la funció divisòria, el moble esdevé un element funcional que permet la seva utilització segons necessitats i alhora estableix la relació més o menys directa entre els espais polivalents i els de servei.

Donat que l’edifici estava enfocat majoritàriament a activitats vinculades amb el món infantil i el jovent, el moble es va definir amb un caràcter més cromàtic i dinàmic, definint esquemes de color que permeten dinamitzar i diferenciar els diferents usos dins de l’edifici.”

No Comments

Post A Comment