Nosaltres - Orteu Riba Arquitectes
13396
page-template-default,page,page-id-13396,bridge-core-3.1.8,qi-blocks-1.2.7,qodef-gutenberg--no-touch,non-logged-in,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-30.5,qode-theme-bridge,qode_advanced_footer_responsive_1000,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive
 

FILOSOFIA

Orteu Riba Arquitectes és un estudi amb més de 25 anys d’experiència en arquitectura i urbanisme. És un despatx líder a Andorra, reconegut per obres emblemàtiques del país com l’Edifici Diamant, el Centre de Formació Professional, l’edifici del Coll de la Botella, la reforma de l’historic Hotel Rosaleda, i guanyador del concurs per a la nova Seu d’Andorra Telecom, una de les edificacions més importants al país els darrers anys. L’integren un ampli equip de professionals de l’arquitectura, encapçalat per l’arquitecte andorrà Xavier Orteu. Els seus treballs es caracteritzen per una aproximació humana, sensible, rigorosa i sòbria als espais, a través de propostes amb formes simples i depurades, fent conviure l’arquitectura moderna amb el respecte per l’entorn, el patrimoni, la sostenibilitat i les tradicions constructives del país.

Equip pluridisciplinar

A Orteu Riba Arquitectes entenem l’arquitectura com un treball col·lectiu i pluridisciplinari, apostem pel treball en equip com a generador projectual, on tots els integrants aporten valor afegit.

El diàleg és primordial per conceptualitzar els projectes i estudiar totes les seves possibilitats, trobant així, la millor resposta creativa al context proposat.

Passió per l’ofici

La llibertat a l’hora de dissenyar juntament amb l’exploració creativa, és el que dia a dia engega els nostres “motors” i ens omple d’energia. Ens agrada plantejar els projectes com a nous reptes, per aprofundir en el que busquem, i d’aquesta manera, arribar a la capacitat d’emoció que rau en l’arquitectura. La nostra filosofia manté rigor tècnic tant en detalls com en posada a obra, per poder evolucionar els projectes, de forma satisfactòria, des de la seva concepció fins a l’execució.

Formació

L’arquitectura és una professió que avança a pas de gegant. És per això que a Orteu Riba Arquitectes realitzem formacions de forma habitual, per tal d’assegurar el coneixement de totes les novetats en el sector i així poder assessorar amb major facilitat als nostres clients.

EQUIP

XAVI_BN

Xavier Orteu

Arquitecte / Director
MAXI_BN

Maxima Rafaella

Chief assistant
NOEMI_BN

Noemi Del Val

Arquitecte tècnic
FRAN_BN

Fran Louzao

Arquitecte tècnic
CRISTINA_BN

Cristina Jimenez

Arquitecte
JOSE_BN

Jose Menasalvas

Arquitecte
JORDI_BN

Jordi Colell

Arquitecte
fotoNuria_OR

Núria Valero

Administració

Angel Casino

Arquitecte

Maria Terrisse

Interiorista

TRAJECTÒRIA

L’estudi Orteu Riba Arquitectes va ser fundat a Ordino (Andorra) per l’arquitecte Xavier Orteu a l’any 1998.

A l’any 2007 el despatx es va internacionalitzar obrint una seu a la ciutat de Barcelona, per tal de poder assumir projectes en l’àrea geogràfica veïna.

Passats més de 20 anys des de la seva obertura, l’estudi Orteu Riba Arquitectes segueix treballant amb la mateixa passió que el primer dia.

L’interès pel món de l’arquitectura i la formació continua en aquest àmbit ens permet estar al dia dels avanços més avantguardistes en aquest sector. És així com, lluny de ser conformistes, renovem contínuament la nostra manera de dissenyar i entendre l’arquitectura, aportant el màxim a tots els projectes, per tal de satisfer les necessitats del client i crear un impacte social positiu.

Aquestes són algunes de les nostres formacions

 • Cursos de Valoracions inmobiliaries i Taxacions Hipotecàries (2003)
 • Curs de Protecció del Patrimoni Cultural (2005)
 • Curs pràctic de Planejament executiu, Urbanisme (2005)
 • Criteris i metodologia de treball per al Tractament dels Entorns de Protecció dels Monuments (2005)
 • Curs pràctic de Planejament executiu i gestió urbanística (2009)
 • Curs d’estudi del paisatge en els projecte d’urbanisme i infraestructures (2009)
 • Arquitectura i sostenibilitat (2010)
 • Curs sobre edificis de baix consum energètic. Passivhaus i Minergie (2012)
 • Curs sobre eficiència energètica (2014)
 • Curs sobre dret urbanístic andorrà (2015)
 • Jornada de sol·lucions i tècniques de Rehabilitació en la construcció (2016)
 • Curs i certificat Passive House Designer. Passiv House Institute (2019)

Durant tots aquests anys hem realitzat tot tipus d’encàrrecs: equipaments esportius, escoles, habitatges, reformes, projectes d’interiorisme… amb diferents característiques, superfícies i condicionants per abordar-los. Però tots ells tenen un condicionant en comú, el gran treball i esforç de totes les persones que han participat en aquests projectes: clients, arquitectes, constructors, enginyers, treballadors… ja que, tenim molt clar, que remant tots junts en la mateixa direcció es poden assolir grans reptes.

Per aquest motiu volem agrair als nostres col·laboradors habituals la gran professionalitat mostrada al llarg d’aquests anys.

Vols formar part del nostre equip? Contacta amb nosaltres!