Infografia - Les tecnologies de l'arquitectura - Orteu Riba Arquitectes
16760
post-template-default,single,single-post,postid-16760,single-format-standard,bridge-core-3.1.8,qi-blocks-1.2.7,qodef-gutenberg--no-touch,non-logged-in,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-30.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_advanced_footer_responsive_1000,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive

Infografia – Les tecnologies de l’arquitectura

Infografia – Les tecnologies de l’arquitectura

El sector de la infografia (Renders / Imatges foto realistes) en el sector de l’arquitectura ha millorat de manera exponencial en els últims anys, augmentant la qualitat de les escenes fins al punt de semblar imatges fotogràfiques reals.
Això, a grans trets, és degut a dos factors:

1) El ràpid avanç de les tecnologies

Cada cop podem comptar amb programes informàtics més potents i equips de treball més optimitzats.
2) L’exigència dels clients
Avui en dia tots els usuaris comparem productes abans de comprar el definitiu. En el cas de l’arquitectura és similar.
Primerament escollim un arquitecte amb el qual confiem, ja sigui per proximitat, coneixement de les obres anteriors, recomanacions de coneguts…
Un cop decidim quin serà el nostre arquitecte de confiança començarem a treballar. En tota la fase de disseny del projecte s’hauran de prendre decisions d’implantació, materials, distribució… el client actual s’implica en les diferents fases de disseny i vol tindre clar al 100% la conceptualització del seu projecte, i quan els plànols ja no poden comunicar més informació entren en acció els renders (imatges foto realistes).

Arquitecte Andorra Renders habitatge unifamiliar

 

En cada fase es treballen a diferent detall, però en les últimes es pot arribar a decidir fins i tot el mobiliari, textures i il·luminació que utilitzarem al projecte, com podeu veure a la següent imatge d’un habitatge unifamiliar que vam dissenyar a Andorra amb el nostre equip d’arquitectes.

 

Al nostre despatx d’arquitectura acompanyem els projectes de Renders (imatges foto realistes) perquè els nostres clients puguin visualitzar el resultat final de la proposta i assegurar-se de què és el que desitgen, molt abans de “col·locar la primera pedra”. Alhora aquesta eina ens serveix a nosaltres, els arquitectes, per treballar al detall els projectes, experimentar i evitar errades inesperades a l’obra.

Dormitori en Suite – Andorra – Orteu Riba Arquitectes

 

Dormitori en Suite- Llar de foc – Andorra – Orteu Riba Arquitectes

 

Gràcies a aquesta tecnologia  millorem la comunicació amb els nostres clients, ja que com bé es diu popularment…“Una imatge val més que mil paraules”.

Sala estar – Andorra – Orteu Riba Arquitectes

 

Nosaltres, els arquitectes, estem acostumats a llegir plànols en 2D, els quals poden arribar a ser inintel·ligibles pels clients, o bé no arribar a transmetre del tot el caràcter d’allò que estem proposant. Amb aquesta eina el client visualitza directament com quedarà el seu projecte i fent proves de: composició, combinacions de materials, textures, llums, mobiliari… s’assegura que la proposta encaixa totalment amb els seus requisits.