Cal Pal - Visita Cultural - Orteu Riba Arquitectes
16808
post-template-default,single,single-post,postid-16808,single-format-standard,bridge-core-3.1.8,qi-blocks-1.2.7,qodef-gutenberg--no-touch,non-logged-in,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-30.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_advanced_footer_responsive_1000,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive

Cal Pal – Visita Cultural

Visita Cal Pal

Cal Pal – Visita Cultural

El cap de setmana passat el nostre equip va realitzar una visita a “Cal Pal”, una casa pairal singular andorrana situada en el poble de la Cortinada, parròquia d’Ordino. Cal Pal , posa en marxa el projecte PRIMERA PEDRA, una iniciativa encaminada a donar a conèixer i preservar el patrimoni cultural d’Andorra, a través de les estructures de pedra seca. Us animem a visitar aquesta instal·lació, ja que tant l’arquitectura com l’exposició de l’artista Jordi Fulla no us deixarà indiferents.

Visita Cal Pal

Vista Orteu Riba Arquitectes a Cal Pal – Arquitectura Andorrana Vernacular

Aquesta és una de les construccions més representatives de l’arquitectura vernacular andorrana. Destaca pel colomer que sobresurt en un dels angles, construït amb murs blancs d’entramat i coberta a quatre vessants. Aquest element és fruit de les diferents ampliacions que s’hi van efectuar al s.XVI i començaments del s.XIX, on també es va afegir un tercer cos i les dues galeries, conformant així l’aspecte definitiu de “Cal Pal”.

Visita Cal Pal

Visita Cal Pal, arquitectes andorra

L’edifici de Cal Pal va ser objecte d’una restauració per part de l’arquitecte Antoni Molné, que va incloure la reconstrucció del cos de l’edifici lateral, amb aquesta intervenció es va evitar la seva degradació i així l’any 2011 “Cal Pal” es va incloure a l’inventari general de patrimoni d’Andorra. El tractament arquitectònic de l’interior es podria definir com respectuós amb la preexistència i delicat en la manera d’actuar, on la intervenció no busca el protagonisme i l’element existent guanya potència, generant-se entre ells un suau diàleg.

Visita Cal Pal

Interior Cal Pal – Arquitectura Andorrana Vernacular