Orteu Riba Arquitectes celebra 20 anys! - Orteu Riba Arquitectes
16841
post-template-default,single,single-post,postid-16841,single-format-standard,bridge-core-3.1.8,qi-blocks-1.2.7,qodef-gutenberg--no-touch,non-logged-in,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-30.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_advanced_footer_responsive_1000,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive

Orteu Riba Arquitectes celebra 20 anys!

Vint anys! Va ser l’octubre de 1998 quan vaig rebre aquell DIN-A3 plegat en dos, un full groguenc que emetia el Govern d’Andorra i que deia “Autoritzar el Sr. Xavier Orteu Riba a exercir la professió lliberal d’ARQUITECTE al Principat d’Andorra”.

Des de llavors he hagut d’escriure el número i la data d’aquesta autorització moltíssimes vegades, en documents i papers que presentem a tràmit per fer una obra o demanar qualsevol permís. Al final, tant la data com el número del decret me’ls sé de memòria i m’acompanyen cada dia

No puc dir que en aquella data em vaig començar a sentir arquitecte, ni tampoc va ser el dia que està estampat al títol professional (el qual, per cert, va significar una decepció quan vaig veure que no era el mateix Rey qui el signava… i jo pensant que per això havia trigat dos anys en arribar!).  Esdevenir arquitecte no està escrit en cap paper… va més enllà, i no podria dir exactament quan em vaig adonar que aquella era la meva professió.

Poc a poc, i a través dels anys, vaig deixar de sentir-me Jo-arquitecte, i vaig comprendre que, per a mi, ser arquitecte significava un Nosaltres-equip. Perquè aquests 20 anys han significat un camí compartit d’experiències i idees amb altres arquitectes i tècnics.  Tots els projectes que han sortit del despatx han sigut possibles gràcies a totes les persones que, ja fossin propietaris, promotors, tècnics, col·laboradors, companys, van fer possible que una simple idea es pogués convertir en una construcció real.

Des del petit despatx d’Ordino, on va néixer Orteu Riba Arquitectes i on encara sentim que estan les nostres arrels, al nou despatx d’Andorra la Vella, hem intentat que les idees d’un grup de professionals, esdevinguin una arquitectura compromesa, treballada amb rigor i honestedat i, sobretot, basada en el respecte per un entorn que aprèn de la tradició i mira sempre cap a la modernitat.

Aquest temps ens ha permès continuar aprenent l’ofici, fer créixer els nostres coneixements i FER d’arquitectes. Si som qui som avui és perquè hem compartit la feina amb col·laboradors de tot tipus: arquitectes, enginyers, tècnics, comercials, constructors, caps d’obra, industrials, encarregats, paletes, manobres… Gràcies a tots per la bona feina feta i els moments passats!.

Particularment vull agrair la confiança dels nostres clients: sense vosaltres no estaríem aquí avui. Tingueu la confiança que mai escatimem esforços per assolir els vostres desitjos i necessitats, i que les nostres propostes, a voltes més atrevides del que pensàveu, sempre estan pensades en buscar la vostra satisfacció.

Hem aprofitat aquesta efemèride per compartir amb vosaltres la nostra emoció de fer d’arquitectes, de seguir treballant en allò que estimem i de fer realitat els somnis de la gent. Mirant una mica cap enrere per saber d’on venim. Intentem millorar la nostra comunicació, actualitzar la nostra imatge, aprofitar les sinergies de les xarxes (la nova web, Instagram, Facebook,…) a les que us convidem a participar.

Avui, amb aquests 20 anys a la nostra esquena, mirem endavant per continuar caminant plegats molts més anys el camí que ens portarà al què serem.