NO HI HA SOMNIS PETITS - Orteu Riba Arquitectes
17292
post-template-default,single,single-post,postid-17292,single-format-standard,bridge-core-3.1.8,qi-blocks-1.2.7,qodef-gutenberg--no-touch,non-logged-in,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-30.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_advanced_footer_responsive_1000,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive

NO HI HA SOMNIS PETITS

NO HI HA SOMNIS PETITS

“L’exercici de l’arquitectura és la més deliciosa de les labors. És també, juntament amb l’agricultura, la més necessària per l’ésser humà”.

Philip Johnson – Discurs d’acceptació del premi Pritzker d’Arquitectura (1979)

De tant en tant passa, i cada vegada més sovint.  Sona el telèfon o arriba un e-mail, amb la pregunta a vegades formulada amb un cert neguit i timidesa, com si no sabessin si estan picant la porta correcta: “Feu reformes de pisos a Andorra?”.

La resposta sempre és la mateixa: “I tant! En què et podem ajudar?”. 

Sí, a casa nostra fem tot tipus de projectes de disseny, des de petites reformes fins a planificacions urbanístiques. I ens omple de felicitat cada cop que una persona pensa en nosaltres com arquitectes per reformar la seva llar, el seu entorn… sigui de la mida que sigui.

La tasca de l’arquitecte, la seva responsabilitat vers la societat, és la de millorar la relació de les persones amb el seu entorn, a qualsevol escala. L’habitatge, entès en el sentit més ample del terme (l’espai protegit i condicionat perquè hi visquin persones) és l’eix central de l’ofici de l’arquitecte, malgrat que en els darrers anys es relaciona amb la creació de grans obres i inversions faraòniques que estan a l’abast de només uns pocs.

Reforma casa nova Joanet


Aquí creiem en la creació conjunta, en els projectes compartits. Els nostres clients són sempre el centre del projecte i hi participen en tot moment: des de la fase de disseny fins a l’execució en obra. Són els actors principals. Per què hauria de ser d’una altra manera? Són ells els qui habitaran l’espai, una obra de teatre on nosaltres, amagats entre bambolines, els ajudem a definir l’attrezzo ideal i a posar les llums on toquen perquè llueixi tot com ho havien somiat.

Reforma Casa Nova Joanet


Per això és indispensable conèixer, escoltar atentament i prendre nota del que et diuen, no sempre amb paraules.  Ho hem d’entendre tot: el seu estil de vida, els seus gustos, les seves inquietuds, l’espai ideal que imaginen… Perquè tenim davant nostre no només una persona o una família, sinó tota una vida, un petit ecosistema.

Així que tots els nostres projectes sempre comencen per conèixer els nostres clients, però conèixer-los de veritat i entendre les motivacions que els porten a iniciar aquest viatge. I a partir d’aquí definim junts els punts clau del projecte, això que farà aquell espai el lloc ideal per a ells. Només així, treballant tots junts, podrem donar resposta a les seves necessitats i aconseguir la llar dels seus somnis, on estaran com a enlloc.

Reforma Casa nova JoanetDesprés, en les reunions següents, presentem les diferents propostes de disseny.  En aquest punt és molt important assegurar-nos de que visualitzen quines són les idees que estem plantejant i ens ajudem de diferents eines de representació (esquemes, plànols en planta, representacions en 3D, imatges foto-realistes…) per tal de comentar i crear tots plegats, arquitectes i clients, el disseny definitiu.

I a partir d’aquí, ja amb el projecte definit, segueix la nostra labor d’acompanyament.  Perquè un arquitecte no només dissenya espais sinó que, com a expert, fa servir els seus coneixements per assessorar els seus clients i donar-los suport en tots els tràmits necessaris per poder traslladar el projecte del paper a la realitat: gestionem els diferents permisos amb les administracions d’Andorra, fem el projecte executiu (amb detalls constructius i mides detallades per fer que els pressupostos siguin el més acurats possibles), contactem amb diferents empreses per obtenir el cost més ajustat i finalment realitzem el seguiment d’obra. Tot perquè el nostre client estigui tranquil i gaudeixi del procés de construir amb nosaltres aquell espai que somia, delegant-nos les tasques tècniques i administratives.

No hi ha somnis petits. Tots els projectes, sense importar la seva mida, són igual de il·lusionants.  Una llar, un despatx, qualsevol espai vital, és un refugi.  Els llocs on habitem cada dia, on ens relacionem amb les nostres famílies i amics, on gaudim i veiem créixer tot el que ens importa, són on passa la nostra vida.

I és que mai com en aquests temps, havíem pogut valorar la importància dels espais on habitem. 

Així que, esteu ja decidits a explicar-nos els vostres somnis?  Tenim moltíssimes ganes de començar junts a fer-los realitat!