Casa Xarret - Orteu Riba Arquitectes
18046
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-18046,bridge-core-3.1.8,qi-blocks-1.2.7,qodef-gutenberg--no-touch,non-logged-in,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-30.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_advanced_footer_responsive_1000,qode_header_in_grid,qode-portfolio-single-template-1,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive

Casa Xarret

Categoria
Rehabilitació, Residencial
Detalls del projecte

Rehabilitació d’una antiga borda andorrana a Sispony.

El conjunt Xarret representa un exemple de la construcció tradicional de muntanya dels segles XVIII-XIX. Se’n destaca l’ús de materials autòctons com les façanes de pedra amb junta seca, estructura i gaials de fusta, i coberta de dos vessants de pissarra.

La construcció original es componia de dos volums no connectats entre si, els quals albergaven activitats diferents. L’actuació consisteix en la connexió dels dos cossos per la creació d’un únic habitatge. Amb aquest objectiu, s’introdueix un tercer volum el qual serveix d’espai de comunicació, respectant la integració amb l’arquitectura vernacular preexistent.