Can Manel - Orteu Riba Arquitectes
17406
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-17406,bridge-core-2.3.7,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-22.3,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-17026

Can Manel

Category
Interiorisme, Rehabilitació, Restauració
About This Project

Des de l’equip d’arquitectes que conformem Orteu Riba arquitectes vam conceptualitzar el projecte buscant un espai que combinés la tradició i la modernitat, respectant l’herència de l’antic Can Manel, emfatitzant el protagonisme del xef i el seu equip i oferint intimitat als clients del restaurant, esdevenint una viatge gastronòmic per a tots els sentits.

 

El projecte s’estructura en dues zones clarament diferenciades: la de servei, formada per la cuina i els seus espais de recolzament, s’adapta a la practicitat, funcionalitat i comoditat d’utilització dels treballadors. I l’altra, la zona servida o dels comensals, que es va estenent en espais diferenciats al llarg del restaurant, on hem tingut especial cura en que sigui flexible i acollidora a la vegada, contrastant la llum, la natura i la pedra per donar-hi una personalitat única, com la cuina del Carles.

El nou Can Manel aporta una nova experiència als clients tenint com a punt central una cuina totalment oberta que permet una relació més directa entre els cuiners i els comensals. Com ja he dit, la cuina havia de ser el centre d’atenció del nou restaurant, i la major part dels esforços del projecte es van concentrar en aquest punt, principalment en el piano gastronòmic (l’espai central de cocció), que és el veritable “Ferrari” del Carles, com li agrada dir-li. Això es reforça amb una il·luminació més intensa en aquest espai i en la zona de barres on interacciona el xef amb els comensals.

 

En general, el caràcter del restaurant havia de ser elegant, clàssic, atemporal, càlid, relaxat i íntim. Com en tots els nostres projectes, vam posar especial atenció en l’acústica (poques coses molesten més que un restaurant on no es pot parlar) i la llum, doncs no volíem que res distragués de l’experiència culinària de què venien a gaudir els comensals. El sistema d’il·luminació, format per uns carrils magnètics que permeten l’adaptació a diferents configuracions i agrupacions de taules, es combina amb les tonalitats fosques i atenuades, contrastant amb el vestit blanc de les taules i dels cuiners, aportant així protagonisme al xef i a la creació dels seus plats.

En l’elecció dels materials emprats també es reflecteix la barreja entre tradició i modernitat que respiren la història i la cuina de Can Manel. Per una banda, s’han utilitzat materials tradicionals del país: la pedra, la fusta i el ferro, que aporten calidesa i et deixen saber que et trobes en un edifici històric d’Andorra.  I a l’hora també està molt present la tecnologia de punta, no només en la domòtica que controla la llum i el so, sinó especialment a la cuina i a les barres, que compten amb un sistema que permet cuinar directament a sobre d’una taula de ceràmica.

Pels professionals que hem format part d’aquest projecte, treballar a Can Manel ha estat un viatge increïble, inoblidable i ple de somriures i anècdotes que es quedaran per sempre amb nosaltres. Us podem ben dir que en Carles i l’Anna han estat els millors companys i copilots i que ha estat un plaer: són persones obertes, alegres, treballadores i que saben gaudir de la vida. Aquest viatge tot just comença, però sens dubte ha començat trepitjant molt fort, doncs des que va obrir les seves portes el setembre passat ha estat un èxit gegant, amb taules plenes i llistes d’espera.  De més està dir que a més de sentir-nos orgullosos, això ens fa molt, molt feliços.