Rehabilitació Hotel Rosaleda
17177
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-17177,bridge-core-3.0.8,qi-blocks-1.2.6,qodef-gutenberg--no-touch,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.6.9,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-29.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_advanced_footer_responsive_1000,qode_header_in_grid,e-lazyload,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-17026

Rehabilitació Hotel Rosaleda

Category
Ampliació, Equipaments, Rehabilitació
About This Project

L’hotel Rosaleda és un dels edificis més emblemàtics del patrimoni cultural d’Andorra. Testimoni viu dels canvis socials, econòmics i culturals més significatius de la història contemporània d’Andorra es vol restaurar i posar en valor a través d’un nou ús a l’alçada del monument com és, els serveis principals del Ministeri de Cultura.

L’anàlisi de les preexistències i el respecte cap aquestes, és un dels punts característics que defineixen el projecte. S’han estudiat en detall mostres de tancaments, finestres, baranes, paviments… per tal de respectar aquelles en bon estat i replicar el seu disseny original.

La façana es respecta, conservant les dimensions de les obertures i la seva forma, per posar en valor l’edificació, s’utilitza un enllumenat monumental que realça els valors de l’edifici.

Es proposa una ampliació a la mitgera (allà on hi havia batit un habitatge unifamiliar), separada de l’edificació principal, amb un llenguatge net i tranquil. Un volum pur en forma de paral·lelepípede que no competir amb l’Hotel Rosaleda, l’acompanya i crea un teló de fons on el l’edifici patrimonial és el protagonista.

El projecte s’ha desenvolupat en 3 fases, fins arribar al resultat final projectat.

Imatges: Pol Viladoms