Rehabilitació Hotel Rosaleda - Orteu Riba Arquitectes
17177
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-17177,bridge-core-2.3.7,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-28.8,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-17026

Rehabilitació Hotel Rosaleda

Hotel-Rosaleda Hotel Rosaleda - Façana Hotel Rosaleda - Arc 1 Hotel Rosaleda - Arc 1 Hotel Rolsaeda - Escala Hotel Rolsaeda - Interior Hotel Rosaleda - Ampliació 1 Hotel Rosaleda - Ampliació Hotel Rosaleda - Interior ampliació Hotel-Rosaleda Hotel-Rosaleda
Category
Ampliació, Equipaments, Rehabilitació
About This Project

L’hotel Rosaleda és un dels edificis més emblemàtics del patrimoni cultural d’Andorra. Testimoni viu dels canvis socials, econòmics i culturals més significatius de la història contemporània d’Andorra es vol restaurar i posar en valor a través d’un nou ús a l’alçada del monument com és, els serveis principals del Ministeri de Cultura.

 

L’anàlisi de les preexistències i el respecte cap aquestes, és un dels punts característics que defineixen el projecte. S’han estudiat en detall mostres de tancaments, finestres, baranes, paviments… per tal de respectar aquelles en bon estat i replicar el seu disseny original.

 

La façana es respecta, conservant les dimensions de les obertures i la seva forma, per posar en valor l’edificació, s’utilitza un enllumenat monumental que realça els valors de l’edifici.

 

Es proposa una ampliació a la mitgera (allà on hi havia batit un habitatge unifamiliar), separada de l’edificació principal, amb un llenguatge net i tranquil. Un volum pur en forma de paral·lelepípede que no competir amb l’Hotel Rosaleda, l’acompanya i crea un teló de fons on el l’edifici patrimonial és el protagonista.

 

El projecte s’ha desenvolupat en 3 fases, fins arribar al resultat final projectat.