Reforma Casa Joanet - Orteu Riba Arquitectes - Arquitectes Andorra
17167
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-17167,bridge-core-3.1.8,qi-blocks-1.2.7,qodef-gutenberg--no-touch,non-logged-in,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-30.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_advanced_footer_responsive_1000,qode_header_in_grid,qode-portfolio-single-template-1,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive

Reforma Casa Joanet

Casa-Joanet-reforma-Andorra Casa-Joanet-reforma-Andorra
Categoria
Interiorisme, Rehabilitació, Residencial
Detalls del projecte

Aquest projecte va néixer de la voluntat, per part de la propietat, de transformar un local comercial on hi havia un bar en un habitatge dedicat al lloguer. El seu emplaçament en una zona residencial amb poca activitat (Sispony), la conglomeració actual de serveis en les zones cèntriques d’Andorra  i la manca d’oferta d’habitatges de lloguer, van ser els detonants que van incentivar a la propietat a realitzar aquest canvi d’ús.

 

La característica singular d’aquest habitatge és la seva gran alçada lliure fins als sostres, d’uns 3m, poc habitual en habitatges convencionals. El projecte ha volgut aprofitat aquest condicionant i emfatitzar-lo per aconseguir crear espais que respirin amplitud i frescor.

 

Com a estratègies, principals cal destacar:

 

  • La formalització de les finestres. Gràcies a estar distribuïdes ocupant tota l’alçada interior lliure i amb un disseny minimalista, s’aconsegueix una gran sensació d’amplitud i unes visuals espectaculars cap a tota la vall.

 

  • Les tonalitats dels acabats interiors. S’han escollit dos colors principals, el blanc per als elements verticals i el gris per als horitzontals. L’elecció de tons clars en l’interior de l’habitatge asseguren un rebot més alt dels rags solars a l’interior de l’habitatge, millorant la il·luminació natural i alhora donant una sensació d’espais nets i homogenis.

 

  • Distribució i elements. S’han dissenyat tots elements basant-se en la ideologia de l’arquitectura “menys és més”, treballant el projecte amb volums simples i nets, portant els elements a la seva mínima expressió per tal d’aconseguir harmoniosos.