Rehabilitació Cal Cintet Orteu Riba Arquitectes - Arquitectes Andorra
17159
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-17159,bridge-core-2.3.7,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-22.3,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-17026
cal-cintet-foto-històrica cal-cintet-estat-actual
Category
Ampliació, Rehabilitació, Residencial
About This Project

Cal Cintet (1843) és un dels edificis més emblemàtics del centre d’Andorra la Vella. Aquest casalot històric queda ubicat a la plaça Benlloc, junt amb casa Guillemó (1809), casa Molines (1745), cal Sabater, casa Rossel i cal Coletes. Aquest edifici va ser el primer centre comercial de referència al nostre territori, s.XiX i primera meitat del XX i el seu element més característic és el Cimbori que llueix a les plantes superior.

Per a nosaltres, com a despatx d’arquitectura del país, l’arribada d’aquest repte al nostre estudi va generar molta il·lusió, ja que no tots els dies pots treballar amb edificis tan emblemàtics com aquest. Un edifici, que encara i que no formi part de l’inventari de Patrimoni d’Andorra, compta amb una façana amb presència històrica innegable en unes de les places més emblemàtiques del país. Es per aquest motiu, que des del primer moment vàrem voler respectar el disseny original de  la seva façana i potenciar el seu característic cimbori. La façana, degut a la seva antiguitat, ha sigut restaurada íntegrament, i alhora,  aquesta ha servit de guia les noves parts de l’edificació, recreant el mateix ritme, detalls, tractaments i materials per tal d’aconseguit una harmonia en tot el conjunt.

L’element més característic  d’aquest projecte es sense cap dubte el cimbori, una singular galeria que corona l’edificació. En el projecte, aquesta galeria (mantenint el seu aspecte exterior), ha passat a formar part d’un dels habitatges, proporcionant una singularitat excepcional degut al joc de dobles alçades, emfatitzant les relacions dels usuaris a l’interior de l’habitatge,  generant visuals creuades a través de l’espai.

L’element de Cimbori, actua alhora com a element Bioclimàtic, un gran captador solar orientat a Sud que permet reduir considerablement les demandes de calefacció i refrigeració de l’habitatge gràcies a l’estudi en detall d’aquest element.