Reforma d’un àtic a Ordino
17150
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-17150,bridge-core-3.0.8,qi-blocks-1.2.6,qodef-gutenberg--no-touch,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.6.9,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-29.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_advanced_footer_responsive_1000,qode_header_in_grid,e-lazyload,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-17026
Reforma-àtic-Ordino Reforma-àtic-Ordino Reforma-àtic-Ordino Reforma-àtic-Ordino Reforma-àtic-Ordino Reforma-àtic-Ordino
Category
Interiorisme, Rehabilitació, Residencial
About This Project

La conceptualització d’aquest projecte neix d’una idea molt clara: “Convertir els problemes en grans oportunitats”. Amb una mirada crítica i oberta, s’ha aconseguit transformar un espai sota coberta amb baixes alçades interiors i poques obertures en “un espai de diàleg entre el cel i la terra”.

 

El projecte parteix d’un programa funcional d’habitatge. Degut a la seva ubicació, a la planta àtic de l’edifici, es va decidir aprofitat la coberta com a façana principal, creant buits en aquesta per tal de poder il·luminar i ventilar cada una de les estances. Gràcies a aquestes obertures, s’han aconseguit espais amb una gran sensació d’amplitud.

 

Les finestres, emmarquen el cel i el passatge com si d’un quadre es tractés, desdibuixant el límit entre l’interior i l’exterior, creant una gran sensació de privacitat als seus usuaris.

 

A nivell energètic, aquestes obertures serveixen per disminuir la demanada energètica de l’habitatge, a l’hivern actuen com a captador solar (reduint la demanda de calefacció) mentre que a l’estiu gràcies a elements de protecció solar serveixen per refrescar les estances.