Edifici Diamant - Orteu Riba Arquitectes - Habitatges alt standing Andorra
43
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-43,bridge-core-3.2.0,qi-blocks-1.3.1,qodef-gutenberg--no-touch,non-logged-in,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-30.6.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_advanced_footer_responsive_1000,qode_header_in_grid,qode-portfolio-single-template-1,wpb-js-composer js-comp-ver-7.7.2,vc_responsive

Edifici Diamant

Edifici Diamant Edifici Diamant Edifici Diamant Edifici Diamant Edifici Diamant
Categoria
Equipaments, Obra Nova, Residencial
Detalls del projecte

El procés creatiu de l’Edifici el Diamant va començar de manera diferent del què és habitual. Normalment comencem els projectes intentant satisfer les necessitats del client. Però en aquest cas al començar el concurs no teníem un programa definit, sinó que partíem d’una demanda molt més abstracta que s’havia de reflectir en la imatge general de l’edifici.

Això va fer que comencéssim a reflexionar en conceptes com la joieria i el luxe en general. Sobre quines sensacions volíem transmetre en el públic que s’aventurés a entrar a la part destinada al comerç. Pensàvem que la representativitat era un objectiu prioritari. Idear un concepte, una imatge, més que una proposta definida de dins cap a fora. Reflexionant d’una manera abstracta sobre el que volíem transmetre. El resultat final recorda a un diamant, la gent ho reconeix fàcilment.

Tenim la sensació que aquest edifici ja hi era allà. Que va anar sorgint a mesura que desxifràvem cada pas del disseny, a conseqüència de treballar amb paràmetres més abstractes. Que va anar sorgint a mesura que desxifràvem cada pas del disseny, a conseqüència de treballar amb paràmetres més abstractes. L’evolució d’un procés que va anar endavant i endarrere, una barreja de molts ingredients estan a l’origen del mateix. Es tracta d’un edifici dissenyat per a un lloc i unes necessitats específiques.

Malgrat la seva espectacularitat, no es tractava només de buscar uns espais harmoniosos, la qualitat també era l’objectiu. S’utilitza materials nobles i sistemes constructius de les màximes garanties. Hem tingut molta cura en l’aïllament i hem estat pioners en la introducció de sistemes que garanteixin una alta eficiència energètica. A la façana, el vidre i el basalt són els elements protagonistes. S’ha buscat l’elegància en la sobrietat.  El basalt buixardat s’ha tallat en diferents amplades, aportant una textura amb una varietat de tonalitats de gris. Així, en els espais comercials es poden apreciar sostres de més alçada que l’habitual, en els habitatges les peces són de dimensions generoses. Vam decidir definir els habitatges amb unes distribucions molt estudiades i amb uns acabats neutres i de qualitat. Apostàvem per crear espais atractius amb una conscient poca varietat de materials, amb la cura del detall i pensant en la il·luminació.  Ens havíem d’assegurar que el que estàvem creant en els espais privats era del gust d’un ampli espectre de gent, per no reduir les possibilitats comercials de la propietat. Als terres del saló i de les habitacions es va col·locar parquet i als espais de servei (cuines, banys,..) dos tipus de gres, que s’estén a les terrasses i es va repetint per la resta de tota la construcció.

Des de fora i durant el dia, l’edifici el Diamant, pot semblar fosc, però rés més lluny de la realitat, ja que els vidres tenen uns filtres de diferents tipus a l’interior que permeten reflectir i fer uns jocs de llum sorprenents i interessants, a més de fer la vida a l’interior molt confortable.