Centre FP Aixovall - Orteu Riba Arquitectes - Arquitectura Andorra
52
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-52,bridge-core-3.1.8,qi-blocks-1.2.7,qodef-gutenberg--no-touch,non-logged-in,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-30.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_advanced_footer_responsive_1000,qode_header_in_grid,qode-portfolio-single-template-1,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive

Centre FP Aixovall

Categoria
Equipaments, Obra Nova
Detalls del projecte

Les característiques del solar i l’existència d´un edifici antic requerien que la construcció d’aquest nou equipament es realitzés en dues fases. L´edifici antic va seguir en ús durant les obres de construcció de la primera fase per ser enderrocat un cop la nova construcció ha estat capaç d´allotjar els seus usos com a Centre de Formació Professional a ple rendiment. En l´actualitat s´estan realitzant els treballs de construcció de la segona fase. Ha calgut fer un esforç de coordinació per tal que el funcionament de l´institut no es veiés afectat per les obres.

L´edifici busca la seva definició en l’expressió rotunda dels seus volums i els seus acabats i en una màxima flexibilitat d’ús. Un basament tractat en pedra és el suport sobre el que es defineix una planta baixa molt vidriada damunt de la qual hi trobem un cos d’acer Cor-ten amb unes grans obertures que travessen varies plantes. Aquesta senzilla disposició tant sols es trenca pel cos de la sala d’actes que, també acabat en pedra, ens indica l’entrada principal al conjunt per una gran sala a doble alçada. Aquest joc, juntament amb el trencament entre les dues fases, es reflexa en la façana principal.

La distribució de les plantes garanteix el funcionament autònom de cadascun del centres que conviuen a l´edifici.