Xalet els Corrals - Orteu Riba Arquitectes
17350
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-17350,bridge-core-2.3.7,ajax_fade,page_not_loaded,,no_animation_on_touch,qode-theme-ver-22.3,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-17026

Xalet els Corrals

Xalet els Corrals Exterior 1
Category
Ampliació, Rehabilitació, Residencial
Tags
Arquitectura Andorra, La Cortinada, Rehabilitació Andorra, Remunta Andorra, Xalet els Corrals
About This Project

El Xarret els Corrals, es una de les primeres edificacions que es van realitzar a la Cortinada, sobre l’any 1985.
En el transcurs del temps, fins la data d’avui, l’edificació original ha anat patint una sèrie de modificacions (s’han comptabilitzat un total de 5 reformes anteriors), que han anat alterant la seva imatge exterior i el seu funcionament intern.

 

El desig de reformar aquesta propietat, neix d’una història de família i d’amor… La casa va ser construïda originàriament pel pare del propietari actual, aquest segon va voler donar-li una segona vida a l’edificació, modernitzant-la i alhora creant un petit “oasi” on la seva dona es sentis agust en aquest petit país envoltat de muntanyes.

 

La particular ubicació de l’edifici, provoca que aquest actuï com a coixí entre lo construït i lo natural, la cuitat i la natura, la carretera i el riu…

En secció, l’edificació quedava totalment deprimida respecte el carrer principal, fent, que encara i tractar-se d’una edificació amb 3 plantes i una generosa dimensió,
des de la seva façana principal semblava un garatge en planta baixa, totalment fora d’escala en una trama d’habitatges plurifamiliars.

 

La proposta planteja l’ampliació de l’edificació existent a través d’una remunta d’una planta, amb aquesta estratègia s’aconsegueix renovar la imatge de l’edificació des de la carretera principal, apropar l’escala de l’edificació al gra urbanístic de la zona i alhora es resolen les circulacions interiors.

 

Imatges: Pol Viladoms