Casa Masover
158
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-158,bridge-core-3.0.8,qi-blocks-1.2.6,qodef-gutenberg--no-touch,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.6.9,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-29.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_advanced_footer_responsive_1000,qode_header_in_grid,e-lazyload,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-17026
Títol

Casa Masover

Date
Category
Equipaments, Rehabilitació
About This Project

Els tècnics autors del present projecte, i directors de les obres, són els arquitectes Xavier ORTEU RIBA i Enric DILME BEJARANO, guanyadors del concurs públic per realitzar el present projecte, d’acord plec de bases núm. 869.

El conjunt de Casa Masover consta de dos edificis principals: la borda i la casa, enllaçades per un cobert de construcció recent, i envoltades per un espai exterior que queda definit pel vial conegut com a Camí del Solà. La casa ja ha sofert un procés de restauració, en canvi la borda es troba prou degradada i s’aprecien importants esquerdes, fisures, humitats i desploms en els murs de pedra, i l’atac d’insectes, fongs i humitats en l’estructura de fusta.

Arran de les converses mantingudes amb els representants del Ministeri d’Ordenament Territorial i del Ministeri de Medi Ambient, i estudiant les característiques dels edificis existents i del seu entorn hem elaborat el següent programa de necessitats:
– El cobert es converteix en el vestíbul del conjunt, es troba en un nivell intermig entre les dues plantes de la borda i, mitjançant dos mitges escales accedim a les sales d’exposicions. En la seva part posterior i semisoterrat hi trobem una zona de serveis i instal.lacions.
– L’espai de la borda es regularitza i es destina la nau principal íntegrament a exposició tant en PB com en P1, i en el cos annex hi trobem una escala, un magatzem en PB i la biblioteca en P1.

Aquesta disposició d’espais ens permet una màxima flexibilitat en la utilització de les diverses sales, que tant poden convertir-se en una exposició contínua al llarg de l’edifici, com en diverses exposicions independents.

 

 

Imatges: OR – Pol Viladoms