Casa AiC - Orteu Riba Arquitectes
153
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-153,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-16.8,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive
Orteu Riba Arquitectes
Títol

Casa AiC

Data de finalització
Descripció del projecte

En aquesta ocasió vam rebre l’encàrrec de la construcció d’un habitatge unifamiliar en una parcel·la amb un entorn privilegiat, amb vistes sobre la vall i orientat totalment a sud. Aquests condicionants van ser decisius en la definició inicial de projecte. La façana nord es va alinear al carrer i representava un volum massiu, sense grans obertures. Com a element antagònic, la façana sud va ser definida per unes grans obertures, amb les cantonades totalment obertes i amb una relació molt directa amb l’espai exterior en planta baixa.

El concepte de la casa va ser concebut com la intersecció en planta de dues caixes, aportant una major diagonalització espaial i alhora una separació funcional dels diferents espais de programa. El nucli vertical es va ubicar a l’espai de confluència dels dos volums, permetent l’articulació i relació de les diferents peces de la casa. L’accés peatonal es produeix per la planta baixa, on també es troben els espais de sala d’estar i cuina. A la planta primera es van ubicar les habitacions dels nens a un dels volums i un despatx a l’altra banda del nucli vertical. A l’espai sotacoberta, una gran suite amb sortida a una terrassa en cantonada gaudeix de vistes i sol tot el dia. L’absència de passadissos a tota la casa permet l’aprofitament màxim dels espais i unes relacions més permeables.